Om foto

Jag minns när jag var ungefär 10 år gammal och jag fick följa med min far på kvällspromenad i Ramlösa utanför Helsingborg, där vi bodde. Vi brukade vanligtvis gå promenader i den fina parken, men denna gången gick vi till en betongbro vid en rondell över en ganska högtrafikerad väg. Det var inget vackert ställe, och all trafik gör platsen ännu fulare. Men den här gången skulle vi göra något speciellt – för pappa hade med sig en systemkamera.

Jag tror att pappa försökte förklara för mig vad som skulle hända med ljuset från bilarnas lyktor på bilderna som vi skulle lämna in för framkallning dagen därpå, och jag minns att det var fascinerande sen när jag fick se hur pappa nästan hade målat med ljuset! Jag kan inte påstå att fotografering alltid har varit en del av mitt liv, vi i familjen fotograferade ungefär som alla andra. Jag har inte desto mindre alltid uppskattat fotografiet som konstart och jag har alltid lockats av tanken att kunna gestalta min bild av verkligheten och kunna visa upp den för andra.

Vidare uppskattar jag att ha ett intresse som innebär att jag har möjlighet att utföra intresset nästan var som helst. Så länge det finns ljus, eller att jag själv kan frambringa lite ljus, så kan jag fotografera. I naturen, i staden, i min ensamhet, tillsammans med andra. Jag har börjat se världen annorlunda, och den blir bara vackrare och vackrare även när den blir fulare. Mönster, färger, ljus – det finns alltid något att uppskatta.

Om mig

33 år, född i Helsingborg, bor i Göteborg. Psykolog som arbetar med internetbaserad internetpsykiatri och -psykologi. Inte helt oväntat är fotografering mitt stora intresse.

Vill du veta mer om mig? Läs mer på den externa sidan about.me.

Om copyleft

Jag tillåter andra att sprida bilderna under förutsättning att jag anges som upphovsman. Bilderna får dock ej (av andra) bearbetas eller användas för kommersiella syften.